اثر متابولیسم اپتیمایزری محصولات تولید شده بر اساس فناوری کلات‌ های پیشرفته

با افزایش جمعیت جهان و به موجب آن افزایش نیاز به غذا، صنایع کشاورزی، آبزی­ پروری و دامپروری نقش مهمی در ایجاد امنیت غذایی و توسعه اقتصادی ایفا می‌کنند.  به همین دلیل اصلاح نژاد و انتخاب ارقام و گونه­‌هایی که به لحاظ اقتصادی و ارزش غذایی صرفه‌ بالاتری داشته باشند از اهمیت خاصی برخوردار است. یکی از محدودیت ها و چالش های اساسی، حفظ توازن و تعادل بین کمیت و کیفیت تولیدات در صفات مهم اقتصادی (رشد، تولید مثل، مقاومت در برابر عوامل بیماری­زا و تنش‌های محیطی، کیفیت نهایی محصول و …) در سطح مطلوب اشاره کرد. به بیان دیگر، مطالعات نشان داده ­اند که نژادهایی که سیستم ایمنی قوی­تری دارند از سرعت رشد کمتری برخوردارند و یا ارقامی که محصول بیشتری تولید می­کنند، غالباً دارای کیفیت کمتری هستند. در کسب، توزیع و تخصیص انرژی و متعاقبا عدم توانایی در تنظیم متابولیسم از مهمترین عوامل این اتفاق به شمار می ­آیند. علاوه براین، گزارش شده است که کیفیت و کمیت خوراک و منابع، موجب تداخل در تخصیص انرژی به این صفات اقتصادی می­شود. بنابراین حفظ تعادل در تخصیص و توزیع انرژی بین این صفات در خروجی و راندمان نهایی مزارع به شدت موثر است.

باتوجه به نقش استراتژیک صنایع مذکور در تامین غذا، دسترسی به راهکارهایی که بتواند با روش­های مقرون به صرفه راندمان مزارع را افزایش دهند، توجه محقق ­های زیادی را به خود جلب کرده است. از این‌­رو، در حال حاضر تلاش بر این است که در مزارع صنعتی، بهترین نهاده­های موجود استفاده شوند. علی­رغم این تحقیقات وسیع و بکارگیری روش­های متعدد از قبیل اصلاح نژاد، استفاده از هورمون­ها، آنتی بیوتیک­ها، انواع مکمل­ها و …. تاکنون راهکار مناسبی برای دست یابی همزمان به سطح مطلوب در تمامی عملکردهای فیزیولوژیک معرفی نشده است.

فناوری کلات­ های پیشرفته یک تکنولوژی منحصر به فرد برای دستیابی به افزایش همزمان” کمیت و کیفیت” و همچنین “ارتقای راندمان انواع عملکردهای جاندار” بدون دستکاری ژنتیکی و صرفاً از طریق تغذیه است. در واقع مشاهدات، مستندات و تحقیقات حاکی از آن است که همگی محصولات خضراء (کودهای کلاته کشاورزی) و بن زا (مکمل های کلاته خوراک دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل)، دارای اثرات “متابولیسم اپتیمایزری” (متعادل کننده سوخت و ساز) هستند. به این معنا که در این محصولات، عناصر معدنی به عنوان کلیدهای راه اندازی مسیرهای بیولوژیکی، به نحو هوشمندی واکنش­های متابولیکی سلول و متعاقبا موجود زنده را به سمت “تعادل در سوخت و ساز” پیش می­برند. در نتیجه بسته به شرایط فیزیولوژیکی و احتیاجات گیاه/حیوان، نژاد/رقم، شرایط پرورش/کشت، فصل، مدت زمان مصرف، شرایط محیطی و … با مصرف این محصولات، راندمان به شکلی افزایش می­یابد که سود سرشاری معادل چندین برابر هزینه صرف شده حاصل شود. بنابراین برای اولین بار در جهان فناوری کلات های پیشرفته با عرضه متابولیسم اپتیمایزرهای بن­‌زا و خضراء، راهکاری “مقرون به صرفه” برای دستیابی به “راندمانی مطلوب” در تمامی عملکردهای فیزیولوژیکی (رشد، تولید مثل، مقاومت در برابر عوامل بیماری زا و تنش­های محیطی و …) بصورت همزمان ارائه نموده است.